Ga naar de inhoud

Gezondheids schade windmolens bij Bunnik

Bovenstaande foto laat zien wat het gebied is waar binnen de Laag Frequente Trillingen (LFT) en geluidszones doordringen van twee 168 meter hoge windturbines. Op een andere kaart op de website en de flyer is een gebied met 8 mega windmolens op Bunniks grondgebied weergegeven. Een deel van de raad van de gemeente Bunnik wil 250 meter hoge windmolens plaatsen.

De vaak niet hoorbare Laag Frequente Trillingen en de wel hoorbare geluidseffecten van windmolens zijn schadelijk voor de gezondheid van men en dier. Voorbeelden van gezondheidsproblemen ontstaan door windmolens zijn, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, oorsuizen, concentratie problemen, angst, depressie en paniekaanvallen. Daarnaast ook algemene klachten zoals diabetes, arithmieën (onregelmatige hartactie) en toegenomen hartproblemen. Dat alles is ook gebleken uit vele internationale onderzoeken.

Zie ook de rapporten (bv het rapport “Voorkom het windturbine syndroom” gepubliceerd Januari 2021) van onder andere Dr. Ir Jan de Laat, Klinisch-Fysicus – Audioloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum en Prof. (em.) Louw Feenstra, KNO-geneeskunde en filosoof met onderbouwing door biologen en artsen.

Daarnaast worden vergroeiingen bij paarden, ratten, kuikens en nertsen geassocieerd met de nabijheid van windmolens. Zie onder andere de Presentatie over infrasound en Laag Frequente Trillingen (LFT) door Dr Mariana Alves-Pereira. Research resultaten van 30 jaar research en wereldwijd onderzoek. Resultaten en ervaringen wereldwijd zijn dat windmolens zeer schadelijk zijn voor gezondheid van mens en dier. Slapeloosheid, stress, geen energie meer hebben overdag, maar ook epilepsie bij 9 jaar oud kind, en PSD (post stress disorders) bij tiener en volwassene die woonden in de buurt van windmolens.

Januari 2021: In landen als Denemarken, Nieuw-Zeeland, Polen, maar ook in Beieren en Californië wordt als afstand tot woningen 10 x de ashoogte of tiphoogte van de windmolens aangehouden. Dat zou dus in Bunnik tot 2500 meter moeten zijn.